Perlespelt Risotto med bacon, svampe og spinat

Et dejligt indslag til at få varmen på en trist og kedelig vinter eller efterårsdag og et godt alternativ til risottoris, smager af lidt mere.

Opskrift til 2 pers.

Perlespelt risotto:
3 håndfulde perlespelt
1 l. hønsebouillon
1 glas hvidvin
0,5 dl madlavningsfløde
1 rødløg medium
2 fed hvidløg
100g røget bacon 
200g portobello svampe
2 håndfulde frisk spinat
1 håndfuld parmesan
25g smør
salt
peber
Olivenolie

Hak løg og hvidløg fint. Varm en sauterpande op og kom lidt olivenolie i. Svits løgene men uden at de tager farve.
skær bacon i tynde strimler, gem lidt bacon til pynt bacon og steg til det tager farve. Skal ikke steges sprødt.
kom derefter perlespelt i og lad dem åbne sig lidt og tage olie til sig, tilsæt hvidvin. Kog ind i et minuts tid begynd herefter at tilsætte bouillon, lidt af gangen så der hele tiden er lidt væske ved.
Hak portobello svampene i små stykker og kom dem i gryden. Lad det simre i 15 minutter og tilsæt hele tiden lidt bouillon.
Imens skylles spinaten og kommes i panden sammen med fløden. lad det simre endnu 5 minutter, smag til med salt og peber. Lad retten koge ind til den har en cremet konsistens.
Sluk for blusset, tilsæt smør og parmesan. Lad hvile et par minutter.
Anret i dybe tallerkener og pynt med ristet bacon og evt. persille.

Smager helt fantastisk og perlespelten giver en lidt mere fast smag til retten end alm. risotto ris.

Kommentarer