Grov boller med havregryn og yoghurt



Ca. 20 stk.

50g gær
600ml vand
30g salt
250g sigte mel 
250g fuldkorns hvedemel
400g hvedemel
2dl yoghurt natural
150g havregryn
200ml kogende vand

Bland det kogende vand med havregryn i en lille skål og lad det stå i 5 min og køle lidt af. Imens blandes resten af ingredienserne og til sidst tilføjes havregryns blandingen.
Kør det hele i 20 min på en røremaskine til den bliver sej i strukturen men stadig meget meget blød i konsistensen.
Stil til hævning i 2 timer ca. til dejen har taget dobbelt størrelse.
Hæld den ud på et meldækket bord og vend først dejen ind over sig selv og slå flad med rigeligt mel på hænderne så det ikke sidder fast. Dernæst gøres det samme med de sidst 3 sider for til sidst at ende i et kvadrat på ca. 3 cm. tykkelse.
Skær ud i passende bolle størrelse og lad efterhæve på bageplade under klæde i 30 min.

Bages ved 200 grader varmluft i 20 min.

Giver en helt fantastisk sprød skorpe og et meget blødt og smidigt indre. Skal prøves, er fantastiske på morgenbordet.



Kommentarer