Selleri mos

Et lækkert tilbehør til mange gode hverdagsretter og et glimrende alternativ til kartoffelmos eller andet kulhydrat.


4 Pers

1 knoldselleri
6 kartofler
2 fed hvidløg
1 bundt persille
0,5 dl mælk eller fløde
25g smør
Salt
Peber

Skræl og rens knoldsellerien og skær ud i mindre stykker, det samme gøres med kartoflerne. Kom begge dele i en gryde med vand så det er dækket og kog dem møre uden salt i ca. 20-25 min.
Hæld vandet fra og kom smør, mælk knust hvidløg og 1 tsk. salt ved. Brug en stavblender til at køre blandingen til mos. hænger den ikke ordentligt sammen tilsæt lidt mere mælk, ønskes den mere cremet tilsæt mere smør.
Kom hakket persille ved og et par drys friskkværnet peber, rør rundt og smag til med salt.

Forslag til servering kunne være en rørt hakkebøf med nye bønner.


  

Kommentarer